2 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 1 balení rámen nudlí Tydle nudle
- 0,5 l kachního nebo masového vývaru
- Kachní prso
- Řasa nori
- 5 ks sušené houby šitake
- 0,5 dc sójová omáčka + na nakládané houby
- 2 vejce
- Houby
- Zázvor
- Cukr
- Jarní cibulka
- Smažená cibulka
- Chilli paprička - nemusí být
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Do vývaru přidáme houby šitake a řasu nori a na mírném plameni vaříme tři hodiny, ochutíme sojovou omáčkou.
- 2Grilované kachní prso - očistíme a osušíme. Umístíme na studenou pánev a pomalu pečeme do zlatova 5-8 minut i s kůží. Maso otočíme a smažíme další minutu. Maso necháme dojít 10 minut v troubě na 190°C. Hotové maso necháme odpočinout a nakrájíme na plátky.
- 3Ramen nudle uvaříme 1,5 minutu, propláchneme v horké vodě a zbavíme vody. (Protip: vaříme v neosolené vodě, desetinásobném množství vody oproti nudlím a v opravdu pořádném varu)
- 4Marinované houby - houby dle vlastního výběru zavaříme ve vodě se závorem, sojovou omáčkou a cukrem. Stejným způsobem lze zavařit i vejce.
- 5Do misky vložíme uvařené ramen nudle, položíme na ně filírovaná kachní prsa, zalejeme vývarem a dozdobíme jarní i smaženou cibulkou, naloženými houbami a rozkrojeným vejcem. Jako poslední dozdobíme řasou, chilli a podáváme.