4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA MARINÁDU
- 750 g kuřecích prsou
- 150 g bílého jogurtu
- 1 lžíce citronové šťávy
- 2 lžičky garam masaly
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1/2 lžičky mletého chilli
- 1 lžička mletého římského kmínu
- 5 cm nastrouhaného zázvoru
- 2 stroužky česneku
SUROVINY NA OMÁČKU
- 30 g másla
- 400 g drcených rajčat
- 250 ml smetany ke šlehání
- 1 lžíce cukru
- 2 lžičky soli
NA OZDOBU
- Čerstvý koriandr na ozdobu
PŘÍLOHA
- Rýže basmati
- Indický chléb naan
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Kuřecí prsa nakrájejte na kostky o velikosti cca 5 cm na 5 cm. Suroviny na marinádu smíchejte ve větší míse společně s nakrájeným kuřetem. Marinujte minimálně 3 hodiny, nejlépe přes noc.
- 2Ve velké pánvi, na vysokém plameni, rozpusťte máslo. Maso vyndejte z marinády, ale neotírejte ji, a vložte do pánve na rozpuštěné máslo.
- 3Kuře v pánvi smažte dokud není hotové, trvá to asi 3 minuty.
- 4Jakmile je kuřecí maso hotové, přidejte do pánve drcená rajčata, smetanu, cukr a sůl. Promíchejte a snižte plamen. Společně nechte vše vařit po dobu 20 minut.
- 5Po 20 minutách omáčku ochutnejte a pokud je potřeba, dosolte. Dozdobte čerstvým koriandrem.
- 6Podávejte s basmati rýží nebo indickým chlebem naan.