Košík

4 STRAŠIDELNÉ PORCEDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

POKRM

  • 500 g špaget
  • 1/2 špenátového protlaku
  • 1 balení plátkového sýru
  • 2 kusy papriky
  • 4 černé olivy
  • 12 zelených oliv
  • Sůl

RAJČATOVÁ OMÁČKA

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 rajský protlak
  • 800 g drcených rajčat
  • 1 balení mozzarelly
  • Sůl na dochucení
  • Pepř na dochucení

JINÉ BARVY TĚSTOVIN

  • Hrst rozmačkaných borůvek zajistí krásnou modrofialovou barvu
  • 1 lžíce kurkumy obarví těstoviny na žluto
  • 1 lžíce skořice pro oranžovohnědé těstoviny
  • 4 lžíce nakládané řepy zabarví těstoviny na červeno

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Do velkého hrnce na těstoviny vložte cca polovinu špenátového protlaku. Pokud bude zmrzlý, ničemu to nevadí, ve vroucí vodě povolí. Špenát zalijte vodou tak, aby se bez problémů vešly do hrnce ještě špagety (od kraje hrnce by tedy mělo zůstat alespoň 5 cm místa).Vodu osolte a přiveďte k varu.
  • 2Do vroucí vody se špenátovým protlakem vložte špagety a vařte dle doby uvedené na obalu.
  • 3Po dovaření špagety zceďte. Pokud vám na těstovinách vadí zbytky špenátového protlaku, můžete je propláchnout a protlak z nich tak odstranit.
  • 4Z plátkového sýra vyřízněte nožem, nebo pomocí vykrajovátka, 8 koleček a 8 menších trojúhelníčků, které budou představovat zuby příšerky. Z paprik vyřízněte 8 o něco menších koleček a černé i zelené olivy rozpulte.
  • 5Na konečné servírování se nechte inspirovat obrázkem. Nandejte porci těstovin a navrstvěte na ni připravenou rajčatovou omáčku, tak aby vytvořila kolečko, přesně jako je na obrázku. Na vrchní část omáčky umístěte vedle sebe dvě kolečka sýra, na ně položte kolečka paprik a na každou z paprik vždy jednu půlku černé olivy. Jako pusu vyskládejte vedle sebe poloviny zelených oliv a pod ně umístěte trojúhelníčky sýru, které představují zuby.

POSTUP NA RAJČATOVOU OMÁČKU

  • 1Cibuli nakrájejte nadrobno a osmahněte na olivovém oleji. Hned poté, co cibule zesklovatí, přidejte prolisovaný nebo nadrobno nakrájený česnek. Vše společně zamíchejte.
  • 2Přidejte rajčatový protlak a asi minutu směs restujte na středním ohni.
  • 3Poté přidejte ke směsi drcená rajčata, promíchejte a nechte spolu alespoň 5 minut povařit.
  • 4Dochuťte solí a pepřem a na závěr přidejte do omáčky nastrouhanou mozzarellu.

TIP

  • 1Těstoviny nemusí být pouze zelené, příroda nabízí spoustu dalších kouzelných barev, které jsou oku přímo lahodící. Pro červené špagety přidejte místo špenátu do vody několik lžic nakládané červené řepy. Žluté těstoviny nejlépe obarví mletá kurkuma. Krásné modrofialové barvy dosáhnete pokud přidáte do vroucí vody hrst rozmačkaných borůvek. Oranžovohnědé těstoviny zas zajistí přidání skořice.
Rohlík vaří
Po krvi žíznivá příšerka se zelenou hřívou vám jde po krku! Chopte se vidličky a snězte ji dříve, než se stihne zakousnout on do vás!

POKRM

RAJČATOVÁ OMÁČKA

JINÉ BARVY TĚSTOVIN