2 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 2 filety mořského vlka
- 3 stroužky česneku
- 5 cm zázvoru
- 3 lžíce oleje
- 60 g tandoori kari pasty
- 3 citrony
- 2 lžíce mletého koriandru
- Sůl
PŘÍLOHA
- Tatarská omáčka
- Salát
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si připravíme česnekovo-zázvorovou pastu. Do chopperu, mixéru nebo hmoždíře vložíme 3 stroužky česneku, 5 cm oloupaného zázvoru, 1 lžíci oleje a špetku soli. Vše společně mixujeme do konzistence pasty. Tato směs nám v uzavřené sklenici v ledničce vydrží několik týdnů, můžeme jí tedy připravit více do zásoby.
- 2Smícháme tandoori pastu, 2 lžíce česnekové pasty, sůl, šťávu z 2 vymačkaných citronů a mletý koriandr.
- 3Směsí potřeme filety z mořského vlka a necháme jej alespoň 30 minut v chladu.
- 4Odstraníme z ryby přebytečnou marinádu a připravujeme (kůží dolů) na předem rozpálené pánvi s trochou oleje. Opékáme cca 1-2 minuty z každé strany (dokud nebude kůže křupavá).
- 5Servírujeme s tatarskou omáčkou, čtvrtkami citrónu a čerstvým salátem.
Rohlík vaří
Indická kuchyně se stává velice oblíbenou. A díky Rohlíku a autentickým SWAD kari pastám si můžete chuť a vůni této orientální kuchyně přenést až k vám domů.