4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 700 g vepřové panenky (můžete použit vepřový bok nebo vepřovou pečeni)
- 3 papriky
- 1 červená cibule
- 1 limeta
- Olivový olej
SUROVINY NA MARINÁDU
- 3 stroužky česneku
- Šťáva z 1 citronu
- Kořenící směs na fajitas
- 3 lžíce olivového oleje
- Sůl
- Pepř
SUROVINY K PODÁVÁNÍ
- Tortilla
- Salsa
- Zakysaná smetana
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP NA PŘÍPRAVU MASA
- 1Nejprve připravte marinádu. V misce smíchejte stroužky česneku, citronovou šťávu, kořenící směs na fajitas, sůl, pepř a olivový olej.
- 2Vepřovou panenku omyjte, osušte a podélně rozkrojte. Přidejte do marinády a dobře promíchejte, aby bylo maso ze všech stran pokryté marinádou. Nechte maso marinovat alespoň 1 hodinu.
- 3Gril předehřejte na střední teplotu. Části vepřové panenky grilujte minimálně 3 minuty z každé strany.
POSTUP NA SMĚS MASA A ZELENINY
- 1Cibuli a papriku nakrájejte na proužky.
- 2Na gril přidejte 1 lžíci oleje. Pak přidejte nakrájenou cibuli, papriky a grilujte 2 minuty.
- 3Do směsi vložte hotové vepřové nudličky a pořádně promíchejte. Směs zakápněte limetkou.
POSTUP NA DOKONČENÍ
- 1Na grilu prohřejte tortilly. Následně na ně dejte směs masa a zeleniny.
- 2Na závěr pokapejte směr zakysanou smetanou a salsou. Poté tortillu zabalte.