4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 400–500 g fleků
- 250 g vařeného uzeného masa (krkovice)
- 2 stroužky česneku
- 5 vajec
- 100 ml smetany, min. 31%
- 250 ml mléka
- 1 lžíce nakrájené plocholisté petržele
- sádlo na vymazání pekáče
- strouhanka na vysypání pekáče
- 1 kávová lžička pepře
- sůl
- Nakládané okurky
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Troubu rozehřejeme na 170 °C. Pekáč vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou.
- 2Česnek oloupeme a prolisujeme. Vejce rozmícháme v misce se smetanou a mlékem. Uzené maso nakrájíme na kostky o hraně 0,5 cm. Fleky uvaříme v osolené vodě do poloměkka a slijeme je.
- 3Fleky smícháme v míse s uzeným masem, nakrájenou petrželí, česnekem, 1 lžičkou soli a pepřem. Zalijeme vejci se smetanou a mlékem a vše důkladně promícháme.
- 4Směs vložíme do pekáče a pečeme v rozehřáté troubě 35 minut. Poté necháme ve vypnuté troubě 15 minut dojít.
Tip
Místo krkovice můžete použít i uzené vepřové maso ze žeber.
Šunkofleky budou lepší, když je nebudete připravovat ze studených těstovin, ale dáte je zapéct ještě teplé.
K šunkoflekům skvěle chutnají nakládané okurky.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef