4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA BBQ OMÁČKU
- 100 ml kečupu
- 60 ml balzamikového octa
- 100 g rajčatového protlaku
- 60 g hnědého cukru
- 20 g medu
- 2 lžičky uzené soli
- 1 lžička granulovaného česneku
- Worcestershire omáčka
SUROVINY NA COLESLAW
- 500 g bílého zelí
- 100 g mrkve
- 1 cibule
- 80 g zakysané smetany
- 50 g majonézy
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce bílého vinného octa
- 1 lžička hořčice
- 1 lžička cukru
- 1 lžička soli
- 1 špetka mletého černého pepře
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Trhané vepřové maso
- 4x hamburgerová bulka
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP NA BBQ OMÁČKU
- 1Všechny suroviny dáme do hrnce a vaříme na mírném ohni cca 10 minut.
- 2Celou dobu mícháme, až do zhoustnutí omáčky.
POSTUP NA COLESLAW
- 1Nejprve očistíme bílé zelí a nakrájíme nožem na chleba na proužky široké cca 2 mm.
- 2Zelí přendáme do vetší mísy. Poté zelí posypeme 1 lžičkou soli a proužky zelí hněteme oběma rukama asi 1 minutu , dokud nezměknou. Poté necháme zelí alespoň 2-3 minuty odstát, aby pustilo ještě více vody.
- 3Proužky zelí pak vložíme do kuchyňského síta a znovu je silně vymačkáme.
- 4Poté vrátíme zelí zpět do mísy, oloupeme mrkev, kterou nastrouháme nadrobno. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Obojí přidáme do mísy se zelím.
- 5Na dresink coleslaw smícháme v malé misce metličkou: zakysanou smetanu, majonézu, citronovou šťávu, bílý vinný ocet, cukr, hořčici, ½ lžičky soli a špetku mletého černého pepře.
- 6Dresink na coleslaw smícháme s připraveným zelím.
POSTUP NA SESTAVENÍ BURGERU
- 1Hamburgerovou bulku rozkrojíme a jednu půlku natřeme bbq omáčkou. Poté přidáme trhané vepřové maso (ohřáté). Na maso dáme libovolné množství salátu coleslaw. Přiklopíme druhou polovinou bulky a můžeme podávat.