4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 300 g vařených těstovin (zbylé špagety, penne, nebo jiné oblíbené těstoviny)
- 4 vejce
- 100 g strouhaného parmezánu (nebo jiného tvrdého sýra)
- 100 g mozzarelly (nakrájené na kostičky)
- 100 g šunky, slaniny nebo salámu (volitelné)
- 1 střední cibule, nakrájená nadrobno
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Pokud používáte zbylé těstoviny, stačí je přivést na pokojovou teplotu. Pokud připravujete těstoviny čerstvé, uvařte je podle návodu na obalu a nechte je zchladnout.
- 2V misce rozšlehejte vejce se strouhaným parmezánem. Přidejte nakrájenou mozzarellu, šunku (pokud používáte) a nakrájenou cibuli. Do vaječné směsi přidejte vařené těstoviny a dobře promíchejte, aby se všechny ingredience spojily. Osolte a opepřete podle chuti.
- 3Na středně velké pánvi rozehřejte olivový olej na střední teplotu. Nalijte směs těstovin a vajec na pánev a rovnoměrně ji rozprostřete. Smažte frittatu na střední teplotě 5-7 minut, dokud spodní strana nezíská zlatavou barvu a vrchní část nezačne tuhnout.
- 4Pokud je pánev vhodná do trouby, můžete frittatu dokončit pod grilem, dokud nebude vrchní část zlatavá. Pokud pánev není do trouby vhodná, položte na frittatu talíř, pánev opatrně překlopte a vraťte frittatu zpět na pánev, aby se dosmažila i z druhé strany (dalších 3-5 minut).
Tip
Můžete použít různé druhy zbylých těstovin a kombinovat je s různými druhy sýra, zeleniny nebo masa podle toho, co máte po ruce.