2 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 30 g vindaloo kari pasty
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 1 g mletého římského kmínu
- 100 g cibule na plátky
- 80 g nakrájených rajčat
- 200 g vepřové kýty nakrájené na kousky
- Sůl
NA OZDOBU
- Koriandr na ozdobu
PŘÍLOHA
- Rýže basmati
- Indický chléb naan
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si připravíme česnekovou pastu. Do chopperu, mixéru nebo hmoždíře vložíme 3 stroužky česneku, 1 lžíci oleje a špetku soli. Vše společně mixujeme do konzistence pasty. Tato směs nám v uzavřené sklenici v ledničce vydrží několik týdnů, můžeme jí tedy připravit více do zásoby.
- 2Na 1 lžíci oleje usmažíme plátky cibule s 2 lžícemi česnekové pasty do zlatova, přidáme rajčata, vindaloo kari pastu, pár minut společně restujeme a přidáme římský kmín a špetku soli.
- 3Do směsi přidáme vepřové maso a 200 ml vody. Dobře promícháme, zakryjeme a necháme vařit 30 minut, dokud nebude vepřové maso uvařené.
- 4Ozdobíme koriandrem a podáváme s rýži nebo indickým chlebem naan.
Tip
Recept můžeme obměnit tak, že namísto vepřového masa použijeme kuřecí, jehněčí, krevety anebo míchanou zeleninu. Jednoduše nahradíme vepřové maso tím, co máme rádi.
Rohlík vaří
Indická kuchyně se stává velice oblíbenou. A díky Rohlíku a autentickým SWAD kari pastám si můžete chuť a vůni této orientální kuchyně přenést až k vám domů.