4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 4 velké batáty
- Svazek kadeřávku (cca 200 g)
- 1 balení sýru feta
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Batáty důkladně omyjte v teplé vodě a osušte. Na několika místech každou z nich propíchněte vidličkou a položte je na plech nebo pekáč vyložený pečícím papírem. Na 200°C pečte batáty do změknutí – trvá to přibližně 45 minut.
- 2Mezitím si kadeřávek nakrájejte na malé kousky a fetu rozmačkejte vidličkou. Vše přendejte do velké mísy a smíchejte spolu se 2 lžícemi olivového oleje.
- 3Hotové batáty vyndejte z trouby a každou svrchu nařízněte tak, abyste bez problémů mohli vydlabat dužinu. Vydlabanou dužinu dejte do mísy k fetě a kadeřávku, osolte, opepřete a společně promíchejte.
- 4Vzniklou směsí naplňte vydlabané slupky batátů a dejte znovu, na cca 10 minut, zapéct.