8 ŠPÍZŮDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 1 kg vepřové svíčkové nebo panenky
- 60 ml extra panenského olivového oleje
- 5 stroužků česneku, nasekaných
- Šťáva z 1/2 citronu pro marinádu
- 1 lžíce mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžíce sladké papriky
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička oregána
- 1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře
- 1/4 lžičky mleté skořice
- 1 lžička soli
- Plátky citronu na ozdobu
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Vepřovou svíčkovou/panenku očistěte od přebytečného tuku a poté nakrájejte na kostky o velikosti cca 4 cm a vložte je do velkého mrazicího sáčku.
- 2Ve misce smíchejte všechna koření, olivový olej a citronovou šťávu a poté výslednou směs přelijte na vepřové kostky.
- 3Uzavřete sáček a promíchejte kořenící směs s vepřovým masem, poté marinujte v lednici přes noc (nebo minimálně 2 hodiny).
- 4Vyjměte naložené vepřové kostky a napíchejte je na kovové špízy s trochou prostoru mezi jednotlivými kostkami.
- 5Grilujte na vysokém ohni, dokud maso není opečené zvenku, ale stále jen propečené uvnitř (nedopusťte přepečení, jinak bude maso suché!)
- 6Nechte špízy odpočívat pět minut a podávejte s plátky citronu.