2 PORCERychlovka
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- Kuchařský box – Flammkuchen (koláč z tenkého, kynutého těsta)
- Olivový olej
- 125 g crème fraîche
- 125 g slaniny na proužky
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Předehřejte troubu na 200 °C.
- 2Zeleninu omyjte. Cibuli oloupejte, nakrájejte na čtvrtiny a poté nakrájejte na jemné kroužky. Ořízněte konec špičaté papriky, odstraňte semínka a nakrájejte na tenké proužky. Cherry rajčátka nakrájejte na čtvrtky a jarní cibulku na kolečka. Otrhejte lístky ze snítky tymiánu a nakrájejte nadrobno.
- 3V míse smíchejte špičaté papriky, červenou cibuli, jarní cibulku, cherry rajčátka a tymián s 1 lžící (olivového) oleje.
- 4Těsto na Flammkuchen rozválejte na pečicím papíru přímo na plechu.
- 5Na těsto rozetřete crème fraîche a navrch zeleninovou směs. Zeleninu posypejte proužky slaniny.
- 6Flammkuchen pečte ve středu trouby asi 15 minut dozlatova.