Košík

4 PORCEDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA MASOVOU SMĚS

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1 střední cibule (nakrájená nadrobno)
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 2 mrkve (nakrájené na malé kostičky)
  • 1 celer (nakrájený na malé kostičky)
  • 100 g hrášku (může být mražený)
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 250 ml hovězího nebo kuřecího vývaru
  • 1 lžička worcesterské omáčky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • Sůl
  • Pepř

SUROVINY NA BRAMROVOU KAŠI

  • 1 kg brambor
  • 50 g másla
  • 100 ml mléka (může být i více podle potřeby)
  • 1 žloutek (volitelné pro bohatší chuť a barvu)
  • Sůl
  • Pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA BRAMBOROVOU KAŠI

  • 1Brambory oloupejte, nakrájejte na menší kusy a uvařte v osolené vodě doměkka (cca 15-20 minut).
  • 2Sceďte a ještě horké rozmačkejte s máslem a mlékem do hladké kaše. Přidejte sůl, pepř a žloutek (pokud používáte). Dobře promíchejte a nechte stranou.

POSTUP NA MASOVOU SMĚS

  • 1Ve velké pánvi nebo hrnci rozehřejte olivový olej na střední teplotu.
  • 2Přidejte cibuli a česnek, a smažte, dokud nezesklovatí (cca 5 minut).
  • 3Přidejte mleté maso a smažte, dokud není důkladně propečené a nezhnědne (cca 8-10 minut).
  • 4Přidejte mrkev, pastinák nebo celer a smažte další 5 minut.
  • 5Vmíchejte rajčatový protlak a mouku, a vařte další 2 minuty, aby se mouka propekla.
  • 6Přilijte vývar, worcesterskou omáčku, tymián a rozmarýn. Dobře promíchejte a přiveďte k varu.
  • 7Snižte teplotu a nechte směs dusit přibližně 20 minut, dokud není zelenina měkká a omáčka se nezredukuje.
  • 8Na závěr přidejte hrášek, osolte a opepřete podle chuti.

POSTUP NA DOKONČENÍ

  • 1Předehřejte troubu na 200°C.
  • 2Masovou směs přeneste do zapékací misky a rovnoměrně ji rozprostřete.
  • 3Na masovou směs naneste bramborovou kaši. Můžete ji uhladit lžící nebo vytvořit vzor pomocí vidličky.
  • 4Pečte v předehřáté troubě přibližně 25-30 minut, dokud povrch není zlatavý a křupavý.
Rohlík vaří

SUROVINY NA MASOVOU SMĚS

SUROVINY NA BRAMROVOU KAŠI