4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 500 g bílého nebo zeleného chřestu
- 1 balení těstovin tagliatelle
- 200 g parmské šunky
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- Parmigiano Reggiano DOP
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Těstoviny dejte vařit do osolené vroucí vody a uvařte doměkka. Před slitím odeberte hrníček vody, který použijete na dokončení pokrmu.
- 2Bílý chřest oloupeme a odřízneme dřevnatý konec. Zelený chřest neloupeme, jen z jeho stonků odřízneme lístky. Bílý a zelený chřest svážeme zvlášť po porcích kuchyňským provázkem. V užším vyšším hrnci přivedeme vodu k varu. Do hrnce postavíme chřest: zelený vaříme 5 minut, bílý 8 minut. Poté slijte a propláchněte ledovou vodou.
- 3Na pánvi rozehřejte máslo s olivovým olejem. Uvařený chřest si nakrájejte na třetiny a přijedete do pánve a lehce osmahněte. Poté do pánve přidejte tagliatelle a trochu odložené vody a chvíli míchejte.
- 4Na závěr vmíchejte nastrouhaný parmazán. Rozdělte na talíře, přidejte plátky parmské šunky a opepřete.