4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA KUŘECÍ KŘÍDLA
- 1 kg kuřecích křídel
- 3 lžíce olivového oleje
- 3 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce medu
- 2 stroužky česneku (prolisované)
- 1 lžičku mleté papriky
- 1 lžičku mletého koriandru
- 1/2 lžičky chilli prášku (volitelné)
- Pepř
- Sůl
SUROVINY NA JOGURTOVÝ DIP
- 200 g bílého jogurtu
- 2 lžíce majonézy
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 malý stroužek česneku
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 1/2 lžičky mleté papriky
- 1 lžičku sekané petrželky
- Pepř
- Sůl
NÁPOJ VHODNÝ K TOMUTO POKRMU
- Coca-Cola
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP NA KUŘECÍ KŘÍDLA
- 1V misce smíchejte olivový olej, sójovou omáčku, med, česnek, mletou papriku, koriandr a chilli prášek.
- 2Omyjte kuřecí křídla a osušte je papírovými utěrkami. Poté je ochuťte solí a pepřem.
- 3Přidejte křídla do marinády a dobře promíchejte, aby byla křídla plně pokryta. Nechte křídla v marinádě odpočívat minimálně 1 hodinu, ideálně ale přes noc.
- 4Předehřejte gril na střední teplotu. Pokud používáte gril na dřevěné uhlí, měli byste dosáhnout teploty kolem 175-200 °C.
- 5Grilujte křídla asi 20-30 minut, nebo dokud nejsou zcela propečená a křupavá. Během grilování křídla pravidelně potírejte zbytkem marinády, aby zůstala šťavnatá.
- 6Po grilování nechte křídla několik minut odpočívat před podáváním.
POSTUP NA JOGURTOVÝ DIP
- 1V míse smíchejte bílý jogurt a majonézu.
- 2Přidejte citronovou šťávu, utřený česnek, sůl, pepř, mletý kmín a mletou papriku.
- 3Dobře promíchejte a poté přidejte sekanou petrželku.
- 4Nechte dip odpočívat v lednici alespoň 30 minut před podáváním.