Košík

2 PORCEDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 60 g tikka kari pasty
  • 3 stroužky česneku
  • 5 cm zázvoru
  • 3 lžíce oleje
  • 200 g řeckého jogurtu
  • 400 g vykoštěného kuřecího masa
  • 100 g cibule
  • 100 g papriky kapie
  • Sůl

MOHLO BY SE HODIT

  • Pomůcky na vaření

NÁPOJ VHODNÝ K TOMUTO POKRMU

  • Coca-Cola

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve si připravíme česnekovo-zázvorovou pastu. Do chopperu, mixéru nebo hmoždíře vložíme 3 stroužky česneku, 5 cm oloupaného zázvoru, 1 lžíci oleje a špetku soli. Vše společně mixujeme do konzistence pasty. Tato směs nám v uzavřené sklenici v ledničce vydrží několik týdnů, můžeme jí tedy připravit více do zásoby.
  • 2Dále si připravíme marinádu tak, že v míse smícháme tikka pastu, 2 lžíce zázvorovo-česnekové pasty, řecký jogurt, 2 lžíce oleje a špetku soli.
  • 3Nakrájíme cibuli a papriku na větší (asi 2-3 cm) kousky a přidáme k marinádě.
  • 4Nakrájíme vykostěné kuře bez kůže na malé kousky (tak, aby se daly napíchnout na špíz) a přidáme do marinády.
  • 5Mícháme až do chvíle, kdy jsou všechny kousky dobře pokryty marinádou a necháme marinovat min 2 hodiny, ale ideálně přes noc.
  • 6Jakmile uběhne doporučený čas, napíchneme maso, cibuli a papriku střídavě na špízy a polijeme zbývající marinádou.
  • 7Dáme špízy na nepřilnavou pánev s troškou oleje (můžeme i bez něj, ale pozor aby se nám maso nepřichytilo) a na mírném ohni opékáme, dokud není kuře upečené.
Tip
Maso můžeme rovněž připravit na grilu.
Rohlík vaří
Indická kuchyně se stává velice oblíbenou. A díky Rohlíku a autentickým SWAD kari pastám si můžete chuť a vůni této orientální kuchyně přenést až k vám domů.

SUROVINY

MOHLO BY SE HODIT

NÁPOJ VHODNÝ K TOMUTO POKRMU