4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA TRHANÉ HOVĚZÍ MASO
- 1 kg hovězího krku (můžete použít plec nebo hovězí žebra)
- Kořenící směs na tacos
- 250 ml hovězího vývaru
SUROVINY NA GUACAMOLE
- 2 zralá avokáda
- Menší červená cibule
- 1x větší rajče
- Koriandr
- 1 paprička jalapeño (podle chuti)
- 2 stroužky česneku (prolisované)
- 1 limeta
- Sůl
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Červená cibule
- Jalapeño papričky (podle chuti)
- Alobal
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP NA TRHANÉ HOVĚZÍ MASO
- 1Hovězí plec omyjte, osušte a potřete kořenící směsí ze všech stran.
- 2Na grilu nastavte nepřímé grilování (jednu stranu grilu nahřejte, druhou nechejte vychladnout). Hovězí plec umístěte na chladnou stranu grilu, přikryjte a nechte grilovat na nízké teplotě (cca 110-130°C) po dobu 5-6 hodin, nebo dokud vnitřní teplota masa nedosáhne 93°C.
- 3V průběhu grilování můžete maso občas potírat hovězím vývarem, aby bylo maso vláčnější.
- 4Když je maso hotové, sundejte ho z grilu, zabalte ho do alobalu a nechte ho odpočívat asi 30 minut.
- 5Po odpočinku maso "trhejte" na vlákna pomocí dvou vidliček.
POSTUP NA DOKONČENÍ
- 1Nejprve si připravte guacamole. Dužinu avokáda dejte do misky, přidejte šťávu z jedné limetky a promíchejte. Poté přidejte prolisovaný česnek, nakrájené rajče, papričku jalapeño, červenou cibuli a koriandr. Vše promíchejte a dochuťte solí.
- 2Kukuřičnou placku/taco shells potřete guacamole. Na guacamole dejte trhané hovězí maso.
- 3Na závěr na směs dejte nakrájenou červenou cibuli a jalapeño papričky.