Košík

4 PORCEDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA TRHANÉ HOVĚZÍ MASO

  • 1 kg hovězího krku (můžete použít plec nebo hovězí žebra)
  • Kořenící směs na tacos
  • 250 ml hovězího vývaru

SUROVINY NA GUACAMOLE

  • 2 zralá avokáda
  • Menší červená cibule
  • 1x větší rajče
  • Koriandr
  • 1 paprička jalapeño (podle chuti)
  • 2 stroužky česneku (prolisované)
  • 1 limeta
  • Sůl

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Červená cibule
  • Jalapeño papričky (podle chuti)
  • Alobal

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA TRHANÉ HOVĚZÍ MASO

  • 1Hovězí plec omyjte, osušte a potřete kořenící směsí ze všech stran.
  • 2Na grilu nastavte nepřímé grilování (jednu stranu grilu nahřejte, druhou nechejte vychladnout). Hovězí plec umístěte na chladnou stranu grilu, přikryjte a nechte grilovat na nízké teplotě (cca 110-130°C) po dobu 5-6 hodin, nebo dokud vnitřní teplota masa nedosáhne 93°C.
  • 3V průběhu grilování můžete maso občas potírat hovězím vývarem, aby bylo maso vláčnější.
  • 4Když je maso hotové, sundejte ho z grilu, zabalte ho do alobalu a nechte ho odpočívat asi 30 minut.
  • 5Po odpočinku maso "trhejte" na vlákna pomocí dvou vidliček.

POSTUP NA DOKONČENÍ

  • 1Nejprve si připravte guacamole. Dužinu avokáda dejte do misky, přidejte šťávu z jedné limetky a promíchejte. Poté přidejte prolisovaný česnek, nakrájené rajče, papričku jalapeño, červenou cibuli a koriandr. Vše promíchejte a dochuťte solí.
  • 2Kukuřičnou placku/taco shells potřete guacamole. Na guacamole dejte trhané hovězí maso.
  • 3Na závěr na směs dejte nakrájenou červenou cibuli a jalapeño papričky.
Rohlík vaří

SUROVINY NA TRHANÉ HOVĚZÍ MASO

SUROVINY NA GUACAMOLE

JEŠTĚ POTŘEBUJETE