2 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 60 g tandoori kari pasty
- 3 stroužky česneku
- 5 cm zázvoru
- 3 lžíce oleje
- 200 g řeckého jogurtu
- 1 lžička hrubozrnné hořčice
- 1 květák
- 2 lžíce kurkumy
- 100 g brambor
- 30 g másla
- 40 g rajčatového pyré
- Sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si připravíme česnekovo-zázvorovou pastu. Do chopperu, mixéru nebo hmoždíře vložíme 3 stroužky česneku, 5 cm oloupaného zázvoru, 1 lžíci oleje a špetku soli. Vše společně mixujeme do konzistence pasty. Tato směs nám v uzavřené sklenici v ledničce vydrží několik týdnů, můžeme jí tedy připravit více do zásoby.
- 2Nakrájíme květák na růžičky o velikosti cca 3-4 cm a brambory na čtvrtky.
- 3Zahřejeme vodu v hlubokém hrnci a položíme na něj pařáček. Květák a brambory necháme uvařit v páře spolu se solí a kurkumou.
- 4V misce zamícháme řecký jogurt, 55 g tandoori pasty, 2 lžíce česnekové pasty, olej, hrubozrnnou hořčici a sůl.
- 5Na pánvi zahřjme máslo, přidáme zbytek tandoori pasty, sůl podle chuti a rajčatové pyré. Vše společně pár minut provaříme. Vzniklou rajčatovou omáčku rozprostřeme na plech na pečení.
- 6Jakmile jsou květák a brambory uvařené položíme je na rajčatovou omáčku na plech a nahoru na ně naneseme tandoori masalu, kterou jsme si připravili podle bodu 4.
- 7Společně pečeme v troubě předehřáté na 180° C po dobu 15 - 20 minut.
- 8Servírovat můžeme s citronem nebo nakládanou cibulí.
Rohlík vaří
Indická kuchyně se stává velice oblíbenou. A díky Rohlíku a autentickým SWAD kari pastám si můžete chuť a vůni této orientální kuchyně přenést až k vám domů.