2 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 100 g chleba, alespoň jeden den starého
- 200 g zralých rajčat
- 50 g oloupané červené cibule
- 50 ml červeného vinného octa
- 100 ml olivového oleje + 1 lžíce olivového oleje na dochucení
- 8–10 lístků bazalky
- čerstvě mletý pepř
- sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Troubu rozehřejeme na 190 °C.
- 2Z chleba okrájíme kůrku a nakrájíme ho na kostky o hraně 1,5 cm. Dáme do mísy, osolíme, opepříme, přilijeme olivový olej, promícháme a vsypeme na plech. Dáme do rozehřáté trouby a pečeme 7 minut. Necháme vychladnout.
- 3Rajčata nakrájíme na větší kusy. Cibuli nakrájíme najemno. Bazalku natrháme.
- 4Do mísy dáme nakrájená rajčata, cibuli a bazalku. Osolíme a opepříme. Přidáme opečený chleba, vinný ocet a olivový olej. Salát promícháme a necháme 1 hodinu odpočinout při pokojové teplotě. Před podáváním promícháme.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef