4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 800 g lilku
- 400 g mozzarelly
- 300 g cherry rajčat
- 100 g dužniny červené papriky
- 100 g dužniny žluté papriky
- 100 g kaparů
- 4 lžíce olivového oleje
- 4 lžíce červeného vinného octa
- 2 lžíce najemno nakrájené bazalky
- pepř
- sůl
SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM
- Síla salátu nejlépe vynikne v kombinaci se svěžími, lehkými víny. Volte bílá či šumivá a se šťavnatou kyselinou.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Troubu rozehřejeme na 190 °C.
- 2Z lilku odkrojíme stopku a dužninu i se slupkou nakrájíme na kostky o hraně 2 cm. Osolíme je, opepříme, přidáme 3 lžíce olivového oleje, promícháme a vyskládáme do jedné vrstvy na plech. Vložíme do rozehřáté trouby na 20 minut. Upečený lilek přendáme do mísy, promícháme se zbylým olivovým olejem a necháme vychladnout.
- 3Papriky nakrájíme na kostky o hraně 2 cm, cherry rajčata rozkrojíme napůl. Přidáme bazalku, kapary a vinný ocet, promícháme a dle chuti osolíme a opepříme. Mozzarellu natrháme na kousky velikosti sousta.
- 4Vychladlý lilek rozdělíme na jednotlivé talíře. Na lilek přidáme promíchanou zeleninu a natrhanou mozzarellu.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef