4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SALÁT
- 400 g červené řepy
- 240 g měkkého kozího sýra
- 200 g kuřecího masa
- 120 g špenátových listů
- 50 g nesolených arašídů
- 8 snítek tymiánu
- 4 nektarinky
- 30 g hrubé soli
DRESINK
- 100 g olivového oleje
- 50 g citronové šťávy
- 20 g cukru krupice
- špetka soli
SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM
- Toto jídlo chutná nejlépe se středně plnými, bílými a růžovými víny.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Troubu rozehřejeme na 160 °C.
- 2Do alobalu zabalíme řepu se snítkami tymiánu a hrubou solí. Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 2 hodiny. Upečenou řepu necháme vychladnout a oloupeme ji. Poté ji nakrájíme na měsíčky.
- 3Kuřecí maso uvaříme doměkka, necháme vychladnout a nakrájíme na velikost sousta.
- 4Omyté špenátové listy namočíme na 15 minut do ledové vody a poté je důkladně osušíme. Větší listy zbavíme stonku a listy natrháme na velikost sousta.
- 5Nektarinky zbavíme pecky a dužninu nakrájíme na měsíčky.
- 6V pánvi na středním ohni orestujeme za stálého míchání arašídy dozlatova. Ihned je dáme na talíř vychladnout.
- 7V misce metličkou důkladně promícháme suroviny na dresink, dokud se cukr nerozpustí.
- 8Do větší mísy vložíme špenátové listy, přidáme 2 lžíce dresinku a promícháme.
- 9Na talíře servírujeme špenátové listy s řepou, nektarinkou, kozím sýrem a kuřecím masem. Nakonec zakápneme dresinkem a přidáme orestované arašídy.
Tip
Pro tento pokrm se hodí upečené nebo uvařené kuřecí maso z předchozího dne.
Místo měkkého kozího sýra můžete použít lučinu.
Použijte jemný, ne příliš výrazný olivový olej.
Listy špenátu namočené v ledové vodě (ideálně ve vodě s ledem) budou křupat a déle vydrží svěží.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef