Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SALÁT

  • 400 g červené řepy
  • 240 g měkkého kozího sýra
  • 200 g kuřecího masa
  • 120 g špenátových listů
  • 50 g nesolených arašídů
  • 8 snítek tymiánu
  • 4 nektarinky
  • 30 g hrubé soli

DRESINK

  • 100 g olivového oleje
  • 50 g citronové šťávy
  • 20 g cukru krupice
  • špetka soli

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Toto jídlo chutná nejlépe se středně plnými, bílými a růžovými víny.

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Troubu rozehřejeme na 160 °C.
  • 2Do alobalu zabalíme řepu se snítkami tymiánu a hrubou solí. Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 2 hodiny. Upečenou řepu necháme vychladnout a oloupeme ji. Poté ji nakrájíme na měsíčky.
  • 3Kuřecí maso uvaříme doměkka, necháme vychladnout a nakrájíme na velikost sousta.
  • 4Omyté špenátové listy namočíme na 15 minut do ledové vody a poté je důkladně osušíme. Větší listy zbavíme stonku a listy natrháme na velikost sousta.
  • 5Nektarinky zbavíme pecky a dužninu nakrájíme na měsíčky.
  • 6V pánvi na středním ohni orestujeme za stálého míchání arašídy dozlatova. Ihned je dáme na talíř vychladnout.
  • 7V misce metličkou důkladně promícháme suroviny na dresink, dokud se cukr nerozpustí.
  • 8Do větší mísy vložíme špenátové listy, přidáme 2 lžíce dresinku a promícháme.
  • 9Na talíře servírujeme špenátové listy s řepou, nektarinkou, kozím sýrem a kuřecím masem. Nakonec zakápneme dresinkem a přidáme orestované arašídy.
Tip
Pro tento pokrm se hodí upečené nebo uvařené kuřecí maso z předchozího dne. Místo měkkého kozího sýra můžete použít lučinu. Použijte jemný, ne příliš výrazný olivový olej. Listy špenátu namočené v ledové vodě (ideálně ve vodě s ledem) budou křupat a déle vydrží svěží.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SALÁT

DRESINK

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM