4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 200 g oloupaného celeru
- 200 g zakysané smetany
- 100 g kuřecího masa
- 100 g oloupaných a jádřinců zbavených jablek
- 60 g vlašských ořechů
- 20 g citronové šťávy
- 5 g soli
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Maso uvaříme doměkka.
- 2Celer nakrájíme na plátky silné 3 mm a ty nakrájíme na nudličky široké 3 mm a dlouhé 5 cm. V hrnci přivedeme k varu vodu, vložíme do ní na 20 vteřin nakrájený celer a plochým sítem ho ihned přendáme do mísy s ledem a vodou. Jakmile celer vychladne, scedíme ho a necháme vykapat v cedníku.
- 3Jablka nakrájíme na stejné nudličky jako celer, maso nakrájíme na malé kousky, vlašské ořechy nakrájíme nahrubo.
- 4Do mísy dáme okapaný celer, nakrájené ořechy, jablka, kuřecí maso a přidáme zakysanou smetanu, citronovou šťávu a sůl. Promícháme a dáme do lednice vychladit.
Tip
Pro tento recept se hodí uvařené nebo upečené maso z předchozího dne.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef