4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 1 červená paprika (cca 200 g)
- 1 žlutá paprika (cca 200 g)
- 1 zelená paprika (cca 200 g)
- 1 lilek (cca 450 g)
- 300 g rajčat
- 10 g dužniny chilli papričky
- 2 oloupané stroužky česneku
- 1 snítka tymiánu
- 12 lístků máty
- 1 lžíce rajského protlaku
- 3 lžíce olivového oleje
- ½ lžičky sladké papriky
- 1 lžička mletého římského kmínu
- rostlinný olej na smažení
- pepř
- sůl
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- kuchyňské papíry
- potravinářskou fólii
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Troubu rozehřejeme na 180 °C.
- 2Papriky vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 40 minut. Horké papriky přendáme do mísy, přetáhneme ji potravinářskou fólií a necháme 10 minut zapařit. Poté je oloupeme, omyjeme a osušíme. Slupku vyhodíme. Papriky podélně rozřízneme, vykrojíme stopku a odstraníme semínka. Dužninu nakrájíme na kostičky o hraně 1 cm a dáme je do mísy.
- 3Z lilku odkrojíme stopku a nakrájíme ho na kostky o hraně 2 cm. Osolíme je a necháme 15 minut odležet. Poté kuchyňským papírem pečlivě otřeme vysráženou vodu. V rendlíku na vyšším ohni rozehřejeme vyšší vrstvu rostlinného oleje a lilek v něm postupně osmažíme dozlatova. Položíme ho na talíř vyložený kuchyňským papírem, který odsaje přebytečný tuk.
- 4Rajčata nakrájíme na kostky o hraně 1 cm a dáme je stranou. Česnek a chilli papričku nakrájíme najemno.
- 5V kastrolu na středním ohni rozpálíme olivový olej, přidáme česnek, chilli papričku a tymián a za stálého míchání restujeme 1 minutu. Přidáme rajský protlak, sladkou papriku a římský kmín a mícháme 20 vteřin. Přidáme nakrájená rajčata a za stálého míchání restujeme 1 minutu. Přilijeme 200 ml vody, přivedeme k varu, stáhneme oheň na třetinu a za občasného míchání vaříme 10 minut.
- 6Přidáme osmažený lilek a vaříme dalších 5 minut. Stáhneme z ohně, dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Vlijeme do mísy k pečeným paprikám a promícháme. Jakmile salát vychladne, přidáme nakrájené lístky máty.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef