• Milí zákazníci, dnes 25. 12. je jediný den, kdy jsou pomyslné výlohy našeho obchodu zavřené a od 26. 12. se na vás budeme opět těšit v plné síle. Přejeme krásné svátky!
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

4 PORCEDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 600 g filetů z kapra s kůží
  • 200 g majonézy
  • 120 g oloupané mrkve
  • 100 g cukru krupice
  • 80 g oloupané petržele
  • 80 g oloupaného celeru
  • 500 ml octa
  • 15 kuliček černého pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • 2 bobkové listy
  • snítka kopru na ozdobu
  • 50 g soli

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Nejlepší volbou k rybí kuchyni jsou vína lehká a méně aromatická. Vybírejte z bílých a růžových.

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Filety očistíme a nakrájíme na kostky 3×3 cm. Zeleninu nakrájíme na nudličky velikosti sirky.
  • 2Do hrnce nalijeme 600 ml vody a ocet a přidáme koření, cukr a sůl. Vše přivedeme k varu a necháme 10 minut vařit na středním ohni.
  • 3Přidáme zeleninu, přivedeme k varu, stáhneme oheň na polovinu a vaříme 2 minuty. Přidáme nakrájenou rybu, přivedeme k varu, stáhneme oheň na minimum a vaříme dalších 5 minut. Hrnec stáhneme z ohně a vše necháme nejlépe 24 hodin (minimálně však přes noc) vychladit.
  • 4Rybu scedíme, pečlivě vybereme veškeré koření a vyhodíme je. Nakonec ke kouskům ryby a zeleniny opatrně přimícháme majonézu. Salát necháme v lednici alespoň 2 hodiny odpočinout. Při podávání ho dozdobíme snítkou čerstvého kopru.
Tip
Zeleninu můžete místo krájení nastrouhat na hrubém struhadle. Lák musí být přechucený – lehce překyselený, lehce přesolený a lehce přeslazený. Chuť láku musí přejít do ryby. Pokud kapra necháte v láku 2 dny (v lednici), rozloží se i kosti. Kapr navíc lépe nasaje chutě. Do salátu můžete na poslední chvíli s majonézou přimíchat i několik pokrájených snítek čerstvého kopru.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM