2 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA SALÁT
- 160 g konzervovaného tuňáka ve vlastní šťávě
- 200 g oloupané mrkve
- 30 g lískových ořechů
- 150 g dužniny červené papriky
- 30 g jarní cibulky
- 30 g rozinek
- šťáva z ½ citronu
- špetka čerstvě mletého pepře
- špetka soli
SUROVINY NA DRESINK
- 2 lžíce majonézy
- 1 lžička mletého sušeného zázvoru
- 1 lžička sójové omáčky
SUROVINY NA KRUTONY
- ½ rohlíku
- 1 lžička olivového oleje
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP NA SALÁT
- 1Ořechy orestujeme nasucho na rozpálené pánvi dozlatova a nakrájíme je nahrubo.
- 2Tuňáka necháme okapat v cedníku a poté ho rozdrobíme na menší kusy do mísy.
- 3Mrkev nahrubo nastrouháme. Papriku nakrájíme na jemné nudličky. Jarní cibulku nakrájíme na jemná kolečka.
- 4Zeleninu vložíme do mísy, osolíme, opepříme a promícháme. Poté ji lehce promačkáme, aby pustila šťávu.
- 5Přidáme citronovou šťávu, rozinky, krutony a polovinu nasekaných ořechů a promícháme.
- 6Podáváme dozdobené tuňákem, zbylými ořechy a zakápnuté dresinkem
POSTUP NA DRESINK
- 1Všechny suroviny smícháme v misce dohromady.
POSTUP NA KRUTONY
- 1Troubu rozehřejeme na 160 °C. Rohlík nakrájíme na kostky o hraně 1 cm a promícháme je s olejem. Dáme na plech nebo do pekáčku a vložíme do rozehřáté trouby na 10 minut.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef