4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA SALÁT
- 1 kg rajčat různých druhů, barev a velikostí
- 50 g oloupané červené cibule
- 10 g lístků plocholisté petržele
- 1 lžička soli
SUROVINY NA DRESINK
- 50 g bílého vinného octa
- 50 g cukru krupice
- 75 g olivového oleje
SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM
- Síla salátu nejlépe vynikne v kombinaci se svěžími, lehkými víny. Volte bílá či šumivá a se šťavnatou kyselinou.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP NA SALÁT
- 1Rajčata nakrájíme dle velikosti – menší (např. cherry rajčata) na poloviny, větší na čtvrtiny, na šestiny nebo na plátky.
- 2Cibuli nakrájíme na velmi jemné plátky, propláchneme ji v ledové vodě a necháme okapat. Petržel nakrájíme nahrubo.
- 3V míse smícháme nakrájená rajčata, okapanou cibuli, petržel a sůl.
- 4Před podáváním salát zalijeme dresinkem a promícháme.
POSTUP NA DRESINK
- 1V misce smícháme suroviny a metličkou je šleháme tak dlouho, dokud se nerozpustí cukr. Před podáváním dresink znovu prošleháme.
Tip
Hotový dresink vydrží v lednici v uzavřené nádobě až týden.
Nakrájenou cibuli můžete spařit během 5 vteřin ve vroucí vodě a ihned ji přendat do nádoby s ledovou vodou, aby se již déle nevařila. Poté ji nechte okapat. Cibule přestane mít palčivou chuť.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef