4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SALÁT
- 1 kg brambor (varný typ A)
- 80 g oloupané šalotky
- 200 ml hovězího vývaru
- 5 lžic slunečnicového oleje
- 2 lžíce bílého vinného octa
- 2 lžíce jablečného octa
- 1 lžíce moučkového cukru
- 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
- 1 zarovnaná lžíce soli
NA DOKONČENÍ
- 100 g polníčku
- 1 lžíce bílého vinného octa
- 1 lžíce rostlinného oleje
- špetka soli
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP NA SALÁT
- 1Šalotku nakrájíme najemno.
- 2Brambory pečlivě očistíme a uvaříme ve slupce v osolené vodě doměkka. Ještě horké je oloupeme, nakrájíme na plátky silné 0,5 cm a dáme do mísy.
- 3Do rendlíku nalijeme vývar, oba octy, přidáme sůl, pepř, cukr a šalotku. Přivedeme k varu. Vaříme 15 vteřin a horké nalijeme do mísy k bramborám. Opatrně promícháme.
- 4Po 10 minutách přidáme olej a opatrně salát promícháme. Necháme odpočinout v lednici 3–4 hodiny, ideálně přes noc.
POSTUP NA DOKONČENÍ
- 1V misce smícháme ocet, olej a sůl a promícháme s polníčkem.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef