4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 250 g bílé quinoy
- 60 g oloupané červené cibule
- 400 g rajčat
- 250 g salátové okurky
- 100 ml olivového oleje
- 60 ml citronové šťávy
- 2 oloupané stroužky česneku
- 2 zralá avokáda
- 1 lžíce červeného vinného octa
- 4 lžíce nahrubo nakrájeného koriandru
- 2 lžíce najemno nakrájené máty
- 4 lžíce najemno nakrájené plocholisté petržele
- pepř
- sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Quinou důkladně propláchneme teplou vodou. 600 ml vody osolíme 1 lžičkou soli, přivedeme k varu a quinou do ní nasypeme. Přivedeme k varu, stáhneme oheň na minimum a vaříme 15 minut. Hotovou quinou vsypeme do mísy a necháme vychladnout.
- 2Cibuli a česnek nakrájíme najemno. Rajčata a okurky nakrájíme na kostky o hraně 2 cm. Avokáda rozkrojíme, odstraníme pecku, pomocí lžíce vyndáme dužninu a nakrájíme ji na kostky o hraně 2 cm.
- 3V míse smícháme rajčata, okurky a červenou cibuli. Přidáme olivový olej, citronovou šťávu a vinný ocet a promícháme. Přidáme avokádo, česnek, bylinky a vychladlou quinou. Promícháme a dle chuti osolíme a opepříme.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef