4 PORCERychlovka
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 400 g fenyklu
- 2 pomeranče
- 1 sladké jablko
- 4 hrsti rukoly
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce najemno nakrájené máty
- ½ lžičky cukru krupice
- šťáva z 1 citronu
- pepř
- sůl
SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM
- Síla salátu nejlépe vynikne v kombinaci se svěžími, lehkými víny. Volte bílá či šumivá a se šťavnatou kyselinou.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Z fenyklů odkrojíme vršky, bulvy podélně rozkrojíme, vyřízneme z nich tuhý střed a pak je nakrájíme na jemné plátky silné cca 1–2 mm. Vložíme je na 10 minut do mísy s ledovou vodou, budou pak křupavější. Poté je vyndáme a necháme v cedníku okapat.
- 2Z jablka vykrojíme jádřinec a dužninu nakrájíme na jemné plátky.
- 3Pomeranče oloupeme a vykrojíme z nich jednotlivé dílky. Ze zbylé dužniny vymačkáme do misky šťávu.
- 4V míse smícháme všechny suroviny a promícháme. Dochutíme špetkou soli a čerstvě mletým pepřem a promícháme.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef