4 PORCEDo hodinkyHitovka
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA SALÁT
- 800 g vařené červené řepy
- 100 g piniových semínek
- 400 g měkkého čerstvého kozího sýra
- hrst mladých lístků řepy
- extra panenský olivový olej
- čerstvě mletý pepř
SUROVINY NA DRESINK
- 6 lžic extra panenského olivového oleje
- 4 lžíce balzamikového octa
- lžíce medu
- čerstvě mletý pepř
- sůl
SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM
- Síla salátu nejlépe vynikne v kombinaci se svěžími, lehkými víny. Volte bílá či šumivá a se šťavnatou kyselinou.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Uvařenou řepu oloupeme, nakrájíme na kostky o hraně 1 cm a dáme do mísy.
- 2V misce smícháme med, ocet, sůl a pepř. Postupně metličkou vmícháme olej. Dresink nalijeme na červenou řepu, promícháme a dáme stranou.
- 3V rozehřáté pánvi na středním ohni nasucho za stálého míchání orestujeme dozlatova piniová semínka a dáme je stranou.
- 4Na talíř dáme část nakrájené řepy s dresinkem, část řepných lístků, kozího sýra rozdrobeného na kousky a piniových semínek. Salát zakápneme olivovým olejem a dochudíme čerstvě mletým pepřem.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef