4 PORCERychlovka
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 2 hlávkové saláty
- 250 ml mléka
- 40 ml octa
- 1 lžíce cukru krupice
- 1 lžička soli
SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM
- Síla salátu nejlépe vynikne v kombinaci se svěžími, lehkými víny. Volte bílá či šumivá a se šťavnatou kyselinou.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
Postup
- 1Mléko smícháme se solí, cukrem a octem a necháme alespoň půl hodiny vychladit v lednici.
- 2Listy salátu důkladně omyjeme ve vyšší vrstvě ledové vody. Osušíme, natrháme na menší kusy, vložíme do mísy a přelijeme připraveným dresinkem.
Tip
Hlávkový salát rozeberte na jednotlivé listy. Namočte je do vyšší vrstvy ledové vody a properte. Vodu vyměňte za čistou a listy opět properte. Ve vyšší vrstvě vody má kam z listů spadnout písek a případná hlína. Omýt listy jakékoliv zeleniny či různých druhů salátů pod tekoucí vodou nestačí!
Dresink nalijte na salát až těsně před podáváním. Jinak by salát zešedl a zvadl.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef