2 PORCERychlovka
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 150 g kuskusu
- 150 g cherry rajčat
- 100 g scezené konzervované cizrny
- 20 g světlých sezamových semínek
- 10 g rukoly
- 10 lístků bazalky
- 6 lžic olivového oleje
- 2 lžíce bílého vinného octa
- šťáva z ½ citronu
- špetka čerstvě mletého pepře
- špetka soli
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1V rendlíku rozehřejeme 2 lžíce oleje, přidáme kuskus a 1 minutu ho za stálého míchání restujeme na středním ohni. Přilijeme 240 ml vody a přivedeme ji k varu. Stáhneme z ohně, přiklopíme poklicí a necháme 5–7 minut odstát, než se veškerá voda vstřebá. Hotový kuskus načechráme vidličkou, aby byl sypký, a necháme ho vychladnout.
- 2Sezamová semínka orestujeme nasucho na pánvi. Rajčata nakrájíme na čtvrtiny. Bazalku nakrájíme nahrubo.
- 350 g rajčat dáme do misky a promícháme je se špetkou soli a pepře, 1 lžičkou nakrájené bazalky a 1 lžící oleje. Přidáme rukolu a promícháme.
- 4Do mísy dáme vychladlý kuskus, přidáme cizrnu, zbylá rajčata, sezamová semínka, zbylou bazalku a citronovou šťávu. Promícháme a dle chuti osolíme a opepříme. Přidáme ocet a zbylý olej a promícháme.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef