Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 150 g kuskusu
  • 150 g cherry rajčat
  • 100 g scezené konzervované cizrny
  • 20 g světlých sezamových semínek
  • 10 g rukoly
  • 10 lístků bazalky
  • 6 lžic olivového oleje
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • šťáva z ½ citronu
  • špetka čerstvě mletého pepře
  • špetka soli

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1V rendlíku rozehřejeme 2 lžíce oleje, přidáme kuskus a 1 minutu ho za stálého míchání restujeme na středním ohni. Přilijeme 240 ml vody a přivedeme ji k varu. Stáhneme z ohně, přiklopíme poklicí a necháme 5–7 minut odstát, než se veškerá voda vstřebá. Hotový kuskus načechráme vidličkou, aby byl sypký, a necháme ho vychladnout.
  • 2Sezamová semínka orestujeme nasucho na pánvi. Rajčata nakrájíme na čtvrtiny. Bazalku nakrájíme nahrubo.
  • 350 g rajčat dáme do misky a promícháme je se špetkou soli a pepře, 1 lžičkou nakrájené bazalky a 1 lžící oleje. Přidáme rukolu a promícháme.
  • 4Do mísy dáme vychladlý kuskus, přidáme cizrnu, zbylá rajčata, sezamová semínka, zbylou bazalku a citronovou šťávu. Promícháme a dle chuti osolíme a opepříme. Přidáme ocet a zbylý olej a promícháme.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY