2 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 300 g polníčku
- 200 g tyrolského špeku
- 4 plátky toustového chleba
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 20 g oloupané šalotky
- 3 lžíce bílého vinného octa
- 5 lžic řepkového oleje
- čerstvě mletý pepř
- sůl
SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM
- Síla salátu nejlépe vynikne v kombinaci se svěžími, lehkými víny. Volte bílá či šumivá a se šťavnatou kyselinou.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Z toustového chleba odkrojíme kůrku a nakrájíme ho na kostičky o hraně 0,5 cm.
- 2Špek nakrájíme na kostičky o hraně 0,3 cm. V pánvi na vyšším ohni rozpálíme rostlinný olej, přidáme špek a za stálého míchání restujeme 1 minutu. Přidáme nakrájený toustový chleba a restujeme za častého míchání dozlatova. Poté dáme do misky.
- 3Polníček důkladně propláchneme ve studené vodě, osušíme a dáme do mísy.
- 4Šalotku nakrájíme najemno, dáme do misky, zalijeme vinným octem a metličkou postupně pomalu vmícháme řepkový olej. Dochutíme solí a pepřem a promícháme v míse s polníčkem.
- 5Přidáme špek a krutony pečiva, promícháme a ihned podáváme.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef