2 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
DRESINK
- 50 ml olivového oleje
- 15 ml limetové šťávy
- 8 g hořčičných semínek
- 1 lžička sójové omáčky
- 6 lžiček medu
- špetka čerstvě mletého pepře
- špetka chilli
- špetka soli
SALÁT
- 200 g dužiny vodního melounu
- 30 g salátu lollo biondo nebo frisée
- 30 g rukoly
- 20 g řepných lístků nebo polníčku
- 100 g sýra feta
- 30 g piniových semínek
SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM
- Síla salátu nejlépe vynikne v kombinaci se svěžími, lehkými víny. Volte bílá či šumivá a se šťavnatou kyselinou.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
Postup na dresink
- 1Hořčičná semínka orestujeme nasucho na rozpálené pánvi dozlatova a dáme do misky.
- 2Olivový olej metličkou rozšleháme s limetovou šťávou, sójovou omáčkou a medem. Osolíme, opepříme, přidáme chilli a promícháme.
Postup na salát
- 1Saláty namočíme na 15 minut do ledové vody.
- 2Sýr nakrájíme na kostky 2×1,5×1,5 cm. Meloun nakrájíme na větší kousky.
- 3Piniová semínka orestujeme nasucho na rozpálené pánvi dozlatova a necháme vychladnout.
- 4Saláty slijeme, osušíme a dáme do mísy.
- 5Přidáme sýr, meloun a piniová semínka a promícháme. Přelijeme dresinkem a znovu promícháme.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef