6 PORCÍDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 1 kg brambor, varný typ A
- 150 g oloupané mrkve
- 70 g oloupané cibule
- 80 g oloupaného celeru
- 80 g oloupané petržele
- 160 g nakládaných okurek a 2 lžíce láku z okurek
- 4 vejce uvařená natvrdo
- 6 lžic majonézy
- 2 lžičky plnotučné hořčice
- sůl
- pepř
TIP
- Předvařená zelenina
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Očištěné brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě doměkka, slijeme vodu a ještě vlažné oloupeme. Mrkev, celer a petržel uvaříme téměř doměkka a necháme vychladnout.
- 2Uvařenou zeleninu nakrájíme na kostky o hraně 1 cm a dáme do větší mísy. Cibuli nakrájíme najemno a přidáme do mísy. Okurky nakrájíme na kostičky o hraně 0,5 cm a přidáme do mísy. Vejce oloupeme a nakrájíme na kostky o hraně 1 cm.
- 3Přidáme majonézu, hořčici, 2 lžičky soli, 1 kávovou lžičku čerstvě mletého pepře a promícháme. Přilijeme 2 lžíce láku z okurek a promícháme. Opatrně vmícháme nakrájená vejce. Dochutíme solí a necháme alespoň 4 hodiny (nejlépe přes noc) v chladu uležet.
Tip
Jakmile jde do brambor zapíchnout vidličku nebo kuchyňskou jehlu, aniž by kladla odpor, jsou brambory měkké.
Brambory na salát nepřevařte, jinak se v něm rozpadnou. Totéž platí pro kořenovou zeleninu.
Ideální brambory na salát jsou „keřkovské rohlíčky“.
Do salátu můžete přidat i malé oloupané a najemno nastrouhané jablko.
Místo láku z okurek můžete salát ochutit citronovou šťávou.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef