6 PORCÍRychlovka
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 250 g uvařené zelené čočky
- 250 g uvařených červených fazolí
- 250 g uvařených bílých fazolí
- 250 g uvařené cizrny
- 250 g rajčat
- 80 g jarní cibulky
- 70 g oloupané červené cibule
- 60 ml citronové šťávy
- 1 oloupaný stroužek česneku
- 6 lžic olivového oleje
- 1 lžíce najemno nakrájené plocholisté petržele
- ½ lžičky mletého římského kmínu
- čerstvě mletý pepř
- sůl
SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM
- Síla salátu nejlépe vynikne v kombinaci se svěžími, lehkými víny. Volte bílá či šumivá a se šťavnatou kyselinou.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Cibuli a česnek nakrájíme najemno. Rajčata nakrájíme na kousky o velikosti fazolí. Jarní cibulku nakrájíme na jemné plátky.
- 2V míse smícháme všechny suroviny, dle chuti osolíme a opepříme a salát necháme alespoň 30 minut odležet v pokojové teplotě.
Tip
Místo uvařených luštěnin můžete použít scezené konzervované luštěniny.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef