Košík

6 PORCÍRychlovka

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 250 g uvařené zelené čočky
  • 250 g uvařených červených fazolí
  • 250 g uvařených bílých fazolí
  • 250 g uvařené cizrny
  • 250 g rajčat
  • 80 g jarní cibulky
  • 70 g oloupané červené cibule
  • 60 ml citronové šťávy
  • 1 oloupaný stroužek česneku
  • 6 lžic olivového oleje
  • 1 lžíce najemno nakrájené plocholisté petržele
  • ½ lžičky mletého římského kmínu
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Síla salátu nejlépe vynikne v kombinaci se svěžími, lehkými víny. Volte bílá či šumivá a se šťavnatou kyselinou.

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Cibuli a česnek nakrájíme najemno. Rajčata nakrájíme na kousky o velikosti fazolí. Jarní cibulku nakrájíme na jemné plátky.
  • 2V míse smícháme všechny suroviny, dle chuti osolíme a opepříme a salát necháme alespoň 30 minut odležet v pokojové teplotě.
Tip
Místo uvařených luštěnin můžete použít scezené konzervované luštěniny.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM