1 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
DRESINK
- 50 g medu
- 10 ml balzamikového octa
- 15 g extra panenského olivového oleje
SALÁT
- 50 g mixu zelených salátů – lollo rosso, lollo biondo, salát dubový, little gem, rukola
- 40 g čedaru
- 30 g plátků uzeného eidamu
- 150 g konzervovaných červených fazolí
- 50 g konzervované kukuřice
- 50 g sušených rajčat
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce najemno nakrájeného koriandru
- 1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
- špetka čerstvě mletého pepře
- špetka soli
SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM
- Síla salátu nejlépe vynikne v kombinaci se svěžími, lehkými víny. Volte bílá či šumivá a se šťavnatou kyselinou.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
Postup na dresink
- 1Všechny suroviny vyšleháme metličkou v misce.
Postup na salát
- 1Čedar nakrájíme na kostky o hraně 1 cm. Uzený eidam nakrájíme na nudličky silné 3 mm. Sušená rajčata pokrájíme nahrubo.
- 2V misce promícháme zelené saláty s olivovým olejem, osolíme a opepříme.
- 3Ve druhé misce smícháme nakrájený čedar, rajčata, fazole, koriandr, kukuřici a zázvor.
- 4Na talíř rozložíme zelené saláty, nakrájený uzený eidam a směs zeleniny a čedaru. Přelijeme dresinkem.
Tip
Na promíchání surovin na dresing se vám bude hodit metlička.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef