2 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA SALÁT
- 180 g zralých jablek
- 450 g zralých hrušek
- 50 g vlašských ořechů
- 100 g sýra niva
- 150 g růžiček květáku
- 100 g červeného hroznového vína
- 1 lžíce najemno nakrájené pažitky
SUROVINY NA DRESINK
- 100 g javorového sirupu
- 20 ml olivového oleje
- 10 ml jablečného octa
- špetka pepře
- špetka soli
květáku a modrého sýra
- Síla salátu nejlépe vynikne v kombinaci se svěžími, lehkými víny. Volte bílá či šumivá a se šťavnatou kyselinou.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP NA SALÁT
- 1Z jablek a hrušek vykrojíme jádřince a dužninu nakrájíme na kostky o hraně 1,5 cm. Promícháme je v misce s dresinkem.
- 2Nivu rozdrobíme na menší kousky. Ořechy orestujeme nasucho 1 minutu na pánvi na vyšším ohni a dáme stranou.
- 3Kuličky hroznového vína překrájíme napůl. Větší růžičky květáku překrájíme.
- 4Do misky k jablkům a hruškám přidáme nivu, orestované ořechy, růžičky květáku, hroznové víno a pažitku a promícháme.
POSTUP NA DRESINK
- 1Všechny suroviny metličkou vyšleháme v misce.
Tip
K přípravě budete potřebovat metličku a pánev.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef