4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
ČOČKA
- 200 g zelené čočky
- 65 g oloupané mrkve
- 40 g oloupané šalotky
- 2 oloupané stroužky česneku
- 1 snítka tymiánu
- 1 bobkový list
- lístky z 1 stvolu řapíkatého celeru
- 2 lžíce červeného vinného octa
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce najemno nakrájené bazalky
- 1 lžíce najemno nakrájené pažitky
- 1 lžíce najemno nakrájené plocholisté petržele
- čerstvě mletý pepř
- sůl
SALÁT
- 1 menší ledový salát
- 200 g sýra feta
- 150 g připravené čočky
- 12 cherry rajčat
- 4 lžíce olivového oleje
- čerstvě mletý pepř
- sůl
SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM
- Síla salátu nejlépe vynikne v kombinaci se svěžími, lehkými víny. Volte bílá či šumivá a se šťavnatou kyselinou.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
Postup na čočku
- 1Čočku propláchneme ve studené vodě, dáme do rendlíku, přidáme mrkev, česnek, šalotku, tymián, bobkový list a řapíkatý celer, zalijeme vodou a vaříme tak dlouho, než je čočka uvařená na skus, přibližně 18 minut.
- 2Obsah rendlíku scedíme a tymián, bobkový list a řapíkatý celer vyhodíme.
- 3Mrkev, česnek a šalotku nakrájíme na kostičky o hraně 0,5cm.
- 4Nakrájenou zeleninu promícháme s uvařenou čočkou, přidáme vinný ocet, olivový olej, nakrájenou bazalku, pažitku a petržel a promícháme. Dle chuti osolíme a opepříme.
Postup na salát
- 1Ledový salát nakrájíme nahrubo. Rajčata překrojíme na polovinu. Sýr rozdrobíme na menší kousky.
- 2Ledový salát, rajčata a sýr smícháme ve větší míse s připravenou čočkou. Salát dle chuti osolíme, opepříme a těsně před podáváním salát zakápneme olivovým olejem.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef