4 PORCERychlovka
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 500 g zralých rajčat
- 500 g dužniny vodního melounu
- 1 hrst lístků bazalky
- 2 lžíce bílého vinného octa
- 70 ml slunečnicového oleje
- 1 kávová lžička soli
- 1 lžíce cukru krupice
- 3 lžičky najemno nastrouhaného zázvoru
SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM
- Síla salátu nejlépe vynikne v kombinaci se svěžími, lehkými víny. Volte bílá či šumivá a se šťavnatou kyselinou.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Z omytých a osušených rajčat vykrojíme tuhé středy a rajčata nakrájíme na kostky 3×2 cm. Vychlazený meloun nakrájíme na stejně velké kostky jako rajčata. Bazalku nakrájíme na nudličky.
- 2V míse metličkou prošleháme ocet, olej, sůl, cukr a zázvor, až se cukr rozpustí. Přidáme nakrájená rajčata a meloun, promícháme, posypeme bazalkou a ihned podáváme.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef