Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

TRHANÉ MASO

  • 1 kg vepřové krkovice
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžíce hrubě mletého pepře
  • 10 g soli

SALÁT

  • 500 g oloupané salátové okurky
  • 100 g kešu ořechů
  • 60 g jarní cibulky
  • 50 ml sezamového oleje
  • 6 lžic nahrubo nakrájeného koriandru
  • 6 lžic limetové šťávy
  • 4 lžíce světlých sezamových semínek
  • 1 lžíce nahrubo nakrájené máty
  • najemno nakrájená chilli paprička dle chuti
  • špetka čerstvě mletého pepře
  • špetka soli

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • alobal

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Vepřové maso si nejlépe vychutnáte s plnějším bílým vínem.

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA TRHANÉ MASO

  • 1Troubu rozehřejeme na 100 ˚C.
  • 2Maso ze všech stran potřeme olejem, osolíme a opepříme. Dáme ho do pekáče, přilijeme vodu do výšky 1,5 cm a důkladně překryjeme alobalem.
  • 3Vložíme do rozehřáté trouby na 10 hodin. Poté sundáme alobal, přelijeme výpekem a vrátíme do trouby na další 4 hodiny.
  • 4Maso necháme v pekáči částečně vychladnout tak, aby zůstalo jen teplé. Poté ho pomocí vidliček natrháme přímo v pekáči na malé kousky. Důkladně promícháme s výpekem, který je v pekáči, a dáme do mísy.

POSTUP NA SALÁT

  • 1Troubu rozehřejeme na 160 ˚C.
  • 2Kešu ořechy položíme na plech, vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 12 minut. Dáme na talíř a necháme vychladnout.
  • 3Sezamová semínka restujeme nasucho za stálého míchání 1 minutu na rozpálené pánvi. Dáme na talíř a necháme vychladnout.
  • 4Okurku podélně rozřízneme. Lžičkou vyškrábneme semínka, vyhodíme je a dužninu nakrájíme na plátky silné 0,5 cm. Jarní cibulku nakrájíme najemno.
  • 5Všechny suroviny smícháme v misce dohromady.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

TRHANÉ MASO

SALÁT

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM