4 PORCEMajstrštyk
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
TRHANÉ MASO
- 1 kg vepřové krkovice
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 1 lžíce hrubě mletého pepře
- 10 g soli
SALÁT
- 500 g oloupané salátové okurky
- 100 g kešu ořechů
- 60 g jarní cibulky
- 50 ml sezamového oleje
- 6 lžic nahrubo nakrájeného koriandru
- 6 lžic limetové šťávy
- 4 lžíce světlých sezamových semínek
- 1 lžíce nahrubo nakrájené máty
- najemno nakrájená chilli paprička dle chuti
- špetka čerstvě mletého pepře
- špetka soli
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- alobal
SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM
- Vepřové maso si nejlépe vychutnáte s plnějším bílým vínem.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP NA TRHANÉ MASO
- 1Troubu rozehřejeme na 100 ˚C.
- 2Maso ze všech stran potřeme olejem, osolíme a opepříme. Dáme ho do pekáče, přilijeme vodu do výšky 1,5 cm a důkladně překryjeme alobalem.
- 3Vložíme do rozehřáté trouby na 10 hodin. Poté sundáme alobal, přelijeme výpekem a vrátíme do trouby na další 4 hodiny.
- 4Maso necháme v pekáči částečně vychladnout tak, aby zůstalo jen teplé. Poté ho pomocí vidliček natrháme přímo v pekáči na malé kousky. Důkladně promícháme s výpekem, který je v pekáči, a dáme do mísy.
POSTUP NA SALÁT
- 1Troubu rozehřejeme na 160 ˚C.
- 2Kešu ořechy položíme na plech, vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 12 minut. Dáme na talíř a necháme vychladnout.
- 3Sezamová semínka restujeme nasucho za stálého míchání 1 minutu na rozpálené pánvi. Dáme na talíř a necháme vychladnout.
- 4Okurku podélně rozřízneme. Lžičkou vyškrábneme semínka, vyhodíme je a dužninu nakrájíme na plátky silné 0,5 cm. Jarní cibulku nakrájíme najemno.
- 5Všechny suroviny smícháme v misce dohromady.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef