Košík

1 PORCERychlovka

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 120 g salátové okurky
  • 80 g zakysané smetany
  • 1 lžíce sladké smetany, min. 31%
  • 1 lžička cukru krupice
  • 1 lžička bílého vinného octa
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 lžička nakrájeného čerstvého kopru a snítka na ozdobu
  • pepř
  • sůl

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Síla salátu nejlépe vynikne v kombinaci se svěžími, lehkými víny. Volte bílá či šumivá a se šťavnatou kyselinou.

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Okurku omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenká půlkolečka nebo kolečka.
  • 2V misce metličkou smícháme smetanu se zakysanou smetanou, přidáme cukr, špetku soli a špetku čerstvě mletého pepře, ocet a citronovou šťávu. Nakonec vmícháme nakrájený kopr. Přidáme okurku a promícháme.
  • 3Salát ozdobíme snítkou čerstvého kopru.
Tip
Okurku můžete nastrouhat na hrubém struhadle. Salát můžete servírovat ihned nebo ho nechat vychladit v lednici. Pak ho musíte před servírováním promíchat.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM