1 PORCERychlovka
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 120 g salátové okurky
- 80 g zakysané smetany
- 1 lžíce sladké smetany, min. 31%
- 1 lžička cukru krupice
- 1 lžička bílého vinného octa
- 1 lžička citronové šťávy
- 1 lžička nakrájeného čerstvého kopru a snítka na ozdobu
- pepř
- sůl
SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM
- Síla salátu nejlépe vynikne v kombinaci se svěžími, lehkými víny. Volte bílá či šumivá a se šťavnatou kyselinou.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Okurku omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenká půlkolečka nebo kolečka.
- 2V misce metličkou smícháme smetanu se zakysanou smetanou, přidáme cukr, špetku soli a špetku čerstvě mletého pepře, ocet a citronovou šťávu. Nakonec vmícháme nakrájený kopr. Přidáme okurku a promícháme.
- 3Salát ozdobíme snítkou čerstvého kopru.
Tip
Okurku můžete nastrouhat na hrubém struhadle.
Salát můžete servírovat ihned nebo ho nechat vychladit v lednici. Pak ho musíte před servírováním promíchat.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef