8 KUSŮDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 230 g hladké mouky a mouka na podsypání těsta
- 30 g cukru krupice
- 6 g prášku do pečiva
- 80 g vychlazeného másla a máslo k servírování
- 130 ml vlažného mléka
- jahodový džem
- špetka soli
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- pečicí papír
SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM
- Tento dezert skvěle doplníte sladkým či polosladkým bílým vínem. Sáhnout můžete i po šumivém.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Troubu rozehřejeme na 220 °C.
- 2Do mísy robota vsypeme mouku, přidáme cukr, prášek do pečiva a sůl. Hnětacím hákem začneme míchat na střední otáčky. Máslo nakrájíme na kostičky a postupně ho přidáváme, až je celé množství zapracované do těsta. Těsto začne vypadat jako hrubá strouhanka. Snížíme otáčky robota a pomalu přiléváme vlažné mléko, až vznikne hladké těsto.
- 3Vál posypeme moukou a vyklopíme na něj vypracované těsto. Vyválíme ho na placku silnou 0,5 cm a vykrajovátkem vykrojíme kolečka. Zbylé těsto znovu zpracujeme, vyválíme a vykrojíme z něj kolečka.
- 4Kolečka položíme na plech vyložený pečicím papírem, dáme do rozehřáté trouby a pečeme 12 minut dozlatova.
- 5Hotové scones necháme prochladnout a servírujeme je s jahodovým džemem a nesoleným máslem.
Tip
K pečení budete potřebovat kulaté vykrajovátko Ø 6 cm.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef