10 PALAČINEKDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 200 g hladké mouky
- 400 ml mléka
- 2 vejce
- 1 lžíce rozpuštěného másla
- marmeláda na pomazání
- moučkový cukr na posypání
- olej nebo přepuštěné máslo na smažení palačinek
- špetka soli
SNOUBENÍ POKRMU S KÁVOU
- Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitní kávou.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1V míse prošleháme metličkou vejce s mlékem, přidáme máslo, sůl a postupně zašleháme mouku. Necháme alespoň hodinu odležet.
- 2Pánev s nepřilnavým povrchem vytřeme olejem nebo máslem a postavíme na sporák na mírný oheň. Naběračkou vlijeme část těsta a krouživým pohybem pánví ho rozlijeme po celé její ploše. Palačinky smažíme z obou stran dozlatova.
- 3Hotové palačinky skládáme na talíř, pomažeme marmeládou, zatočíme do ruličky a posypeme moučkovým cukrem.
Tip
Pánev vytřete mašlovačkou. Tuk tak bude rovnoměrně rozprostřený všude a palačinky se vám budou dobře smažit.
Pokud jste dali oleje málo a palačinka se přichytává, objeďte stěny pánve pírkem nebo mašlovačkou. Olej rovnoměrně steče pod těsto až do středu a palačinky přesto nebudou mastné.
Nejlépe použijte speciální palačinkovou pánev. Má nepřilnavý povrch a nízké zkosené okraje, takže palačinky se nepřichytávají a jdou velmi dobře obrátit.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef