2 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
LÍVANCE
- 2 zralé banány
- 170 g řeckého jogurtu
- 100 g hladké mouky
- 50 ml rostlinného oleje
- 1 vejce
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička mleté skořice
- ½ lžičky vanilkového extraktu
K PODÁVÁNÍ
- bílý jogurt
- javorový sirup
- moučkový cukr na posypání
SNOUBENÍ POKRMU S KÁVOU
- Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitní kávou.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Banány oloupeme a nakrájíme na kolečka silná 3 mm.
- 2V míse důkladně promícháme jogurt, vejce, vanilkový extrakt a 2 lžíce studené vody. Ve druhé míse smícháme mouku, prášek do pečiva a skořici. Suchou směs vmícháme do jogurtové směsi a promícháme do hladkého těsta.
- 3Na pánvi na středním ohni rozehřejeme olej, lžící na ni naneseme těsto a vytvarujeme lívance o průměru 6–8 cm. Na každý lívanec během smažení položíme 3 plátky banánu. Jakmile lívance na spodní straně zezlátnou, otočíme je a pečeme dozlatova i z druhé strany.
- 4Hotové lívance položíme na talíř a podáváme je s bílým jogurtem a javorovým sirupem, lehce poprášené moučkovým cukrem.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef