Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

LÍVANCE

  • 2 zralé banány
  • 170 g řeckého jogurtu
  • 100 g hladké mouky
  • 50 ml rostlinného oleje
  • 1 vejce
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička mleté skořice
  • ½ lžičky vanilkového extraktu

K PODÁVÁNÍ

  • bílý jogurt
  • javorový sirup
  • moučkový cukr na posypání

SNOUBENÍ POKRMU S KÁVOU

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitní kávou.

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Banány oloupeme a nakrájíme na kolečka silná 3 mm.
  • 2V míse důkladně promícháme jogurt, vejce, vanilkový extrakt a 2 lžíce studené vody. Ve druhé míse smícháme mouku, prášek do pečiva a skořici. Suchou směs vmícháme do jogurtové směsi a promícháme do hladkého těsta.
  • 3Na pánvi na středním ohni rozehřejeme olej, lžící na ni naneseme těsto a vytvarujeme lívance o průměru 6–8 cm. Na každý lívanec během smažení položíme 3 plátky banánu. Jakmile lívance na spodní straně zezlátnou, otočíme je a pečeme dozlatova i z druhé strany.
  • 4Hotové lívance položíme na talíř a podáváme je s bílým jogurtem a javorovým sirupem, lehce poprášené moučkovým cukrem.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

LÍVANCE

K PODÁVÁNÍ

SNOUBENÍ POKRMU S KÁVOU