6 PORCÍDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA LÍVANCE
- 400 g polohrubé mouky
- 500 ml mléka
- 80 g cukru krupice
- 30 g droždí
- 4 vejce
- máslo na smažení
- špetka soli
SUROVINY NA DOKONČENÍ
- 2 lžíce másla
- 2–3 lžíce tuzemáku
- 150 g cukru krupice
- 150 g moučkového cukru
- 1 lžička mleté skořice
SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM
- Tento dezert skvěle doplníte sladkým či polosladkým bílým vínem. Sáhnout můžete i po šumivém.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP NA LÍVANCE
- 1Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, vmícháme mouku, přidáme cukr, vejce, špetku soli a umícháme hladké řídké těsto, které necháme na teplém místě nakynout 40 minut nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem. Po vykynutí už těsto nemícháme, aby neslehlo.
- 2Pánev na středním ohni vytřeme máslem. Lžící nabíráme těsto a na horké pánvi tvoříme lívance. Pečeme je zvolna z obou stran dozlatova.
POSTUP NA DOKONČENÍ
- 1Máslo rozehřejeme s tuzemákem. V misce smícháme oba cukry se skořicí. Ještě na pánvi potíráme lívance máslem s tuzemákem a poté je obalíme v cukru se skořicí.
Tip
Lívance můžete smažit i na lívanečníku, budou mít pravidelný tvar.
Hotové lívance můžete dochutit lžičkou zakysané smetany nebo podávat s čerstvými borůvkami či lesním ovocem (ostružiny, maliny, jahody).
Lívance můžete také potřít povidly a posypat strouhaným tvarohem a moučkovým cukrem.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef