• Dear customers,
    Today, May 4, 2025, the "ORLEN Prague Marathon 2025" is running and therefore your orders may be delayed. We will do our best to ensure you receive your order on time and we apologize for any complications.
    Show more

Always free delivery

10% off private label and BIO products

4× small orders from 1 CZK

Delivery

Cart

Loading your image, almost done

6–8 Servings
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 350 g hladké mouky
  • 150 g polohrubé mouky
  • 180 ml mléka
  • 20 g čerstvého droždí
  • 70 g másla
  • 1 žloutek a 2 vejce na potření
  • 70 g cukru krupice
  • 6 g soli
  • med

YOU ALSO NEED

  • pečicí papír

PAIRING DISHES WITH COFFEE

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitní kávou.

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

INSTRUCTIONS

  • 1
    Těsto zaděláme takzvaně na omládek: v míse robotu smícháme hladkou a polohrubou mouku, uděláme v ní důlek, vlijeme do něj dvě třetiny vlažného mléka a rozdrobíme droždí. Ze stran do něj po troškách vmícháváme mouku, dokud nevznikne těstíčko husté asi jako na lívance. Povrch zaprášíme hladkou moukou a necháme na teplém místě 30 minut vzejít.
  • 2
    V rendlíku na mírném ohni rozpustíme máslo. Do mísy s omládkem přidáme zbylé mléko, cukr, sůl, žloutek a rozpuštěné máslo. V robotu s nástavcem typu hák vypracujeme na nižší otáčky hladké nelepivé těsto. Trvá to zhruba 10 minut. Těsto necháme 30 minut odpočinout na teplém místě.
  • 3
    Troubu rozehřejeme na 160 °C.
  • 4
    Těsto rozdělíme na kousky o váze 80 g a vyválíme je do 20 cm dlouhých válečků. Stočíme je do spirály a konec schováme pod těsto, aby se nerozmotaly. Položíme je na plech vyložený pečicím papírem, přikryjeme čistou utěrkou a necháme na teplém místě 45 minut kynout. Poté jidáše potřeme rozšlehaným vejcem, vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 15-20 minut.
  • 5
    Po upečení jidáše ještě horké bohatě potřeme tekutým medem.
     
     
     
     
Tip
Spirály neutahujte, jinak v troubě vyběhnou moc do výšky.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

YOU ALSO NEED

PAIRING DISHES WITH COFFEE