2 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 4 plátky toustového chleba
- 300 ml mléka
- 50 g másla
- 10 g vanilkového cukru
- 2 vejce
- ¼ lžičky mleté skořice
- 1 kávová lžička vanilkového aroma
- špetka strouhaného muškátového oříšku
- moučkový cukr na posypání
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1V míse vyšleháme metličkou vejce, mléko, muškátový oříšek, skořici, vanilkové aroma a cukr.
- 2Na středním ohni v pánvi rozehřejeme máslo.
- 3Plátky toustového chleba namočíme ve vaječné směsi tak, aby chléb zcela nasákl. V pánvi na velmi nízkém ohni smažíme na másle dozlatova z obou stran.
- 4Po upečení tousty posypeme moučkovým cukrem a ozdobíme ovocem a lístkem čerstvé máty dle chuti.
Tip
Na ozdobení je ideální použít čerstvé ovoce.
Také můžete spojit 2 plátky toustového chleba vyšší vrstvou marmelády a namočit je ve vaječné směsi společně. Získáte tak jakýsi sladký sendvič.
Hotový toust můžete přelít javorovým sirupem.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef