8 KUSŮDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA GALETY
- 200 g pohankové mouky
- 50 g hladké mouky
- 1 vejce
- 1 lžíce rostlinného oleje a olej na smažení
- špetka soli
SUROVINA NA NÁPLŇ NA 1 PORCI
- 1 plátek šunky
- 20 g sýra Gruyère
- 1 čerstvé vejce
- špetka čerstvě mletého pepře
- sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Do mísy nasypeme obě mouky, přidáme 250 ml vody, promícháme, přidáme vejce a promícháme. Přilijeme dalších 250 ml vody, přimícháme sůl a olej a těsto necháme při pokojové teplotě 2 hodiny odpočinout.
- 2Plátek šunky rozřízneme na 4 stejně velké proužky, sýr nastrouháme.
- 3Na středním ohni rozpálíme pánev, přilejeme 1/2 lžíce oleje a nalijeme sběračku těsta. Pohybem pánve těsto rozlijeme tak, aby bylo velmi tenké.
- 4Galetu osmažíme z jedné strany dozlatova. Obrátíme ji a do středu vyklepneme vejce. Osolíme ho, opepříme a ze čtyř stran obložíme šunkou a posypeme sýrem.
- 5Strany galety přeložíme směrem k vejci tak, aby vejce nebylo zakryté a opatrně ji přendáme na talíř.
Tip
Na smažení budete potřebovat pánev s nepřilnavým povrchem Ø 28 cm.
K přípravě budete potřebovat paletku na obracení galet.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef