4 PORCERychlovka
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 8 plátků toustového chleba
- 6 vajec uvařených natvrdo
- 2 zralá avokáda
- 80 g řapíkatého celeru
- 30 g dijonské hořčice
- 15 g citronové šťávy
- 30 g majonézy
- 1 lžíce najemno nakrájené pažitky
- 2 větší rajčata
- 1 kávová lžička čerstvě mletého pepře
- 1 lžička soli
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Celer nakrájíme najemno. Avokádo rozkrojíme, odstraníme pecku a dužninu vykrojíme lžící. Poté ji nakrájíme na kostky o hraně 0,5 cm.
- 2Vejce rozkrojíme napůl, žloutky dej do misky a vidličkou je rozetřeme s hořčicí a citronovou šťávou. Přidáme majonézu a promícháme.
- 3Bílky nakrájíme najemno a vmícháme je do rozetřených žloutků.
- 4Přidáme nakrájený řapíkatý celer, avokádo, nakrájenou pažitku, sůl a pepř a promícháme. Dáme vychladit do lednice. Salát případně dochutíme solí.
- 5Rajčata nakrájíme na plátky silné 1 cm. Opečeme plátky toustového chleba, položíme na ně plátek rajčete a na něj část salátu.
Tip
Avokádo můžete místo krájení rozmačkat nahrubo vidličkou. Salát bude mít jinou texturu. Nebo můžete část avokáda nakrájet a část rozmačkat vidličkou.
Do salátu můžete přidat několik kapek tabasca.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef